Pages

28 May 2014

Led Lease gaat Oosterdok garage verlichten


De Oosterdok parkeergarage in Amsterdam gaat zijn 5.5 kilometer bestaande lichtlijn vervangen voor schoon en efficiënt licht. LED Lease zal 10 jaar lang verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de verlichting, maar óók voor het energieverbruik van de nieuwe installatie. De garage is eigendom van RABO vastgoed en biedt ruimte aan 1400 auto's. ‘Wij hebben hiermee gekozen voor een focus op de exploitatie en een gegarandeerd lager kostenniveau voor onze verlichting dan het huidige,’ aldus Diederick Vellinga, senior asset manager MAB Development.
LED Lease onderscheidt in het woud van LED-lamp verkopers door het leveren van licht in een prestatiecontract. De oorsprong van het business model ligt in de koppeling tussen de kwaliteit van de armaturen en de financiering ervan: klanten betalen niet als het lichtniveau onvoldoende of het elektriciteitsgebruik te hoog zou blijken, en dat gedurende de gehele looptijd van een overeenkomst.

‘Het voordeel voor de afnemer van Light as a Service is dat wij voor materialen én elektriciteitsgebruik verantwoordelijk blijven en dus alle redenen hebben om daar zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Door gebruik van de nieuwste LED-technologie in combinatie met aanwezigheids- en lichtsensoren, staat het licht alleen aan als dat nodig is,’ aldus Gijs de Rooij, algemeen directeur van Led Lease.

De oplevering zal in de loop van augustus plaatsvinden.

No comments:

Post a Comment