Pages

29 May 2012

Park 20|20 koopt geen lampen, maar lichturen

Hoofddorp, mei 2012

LED Lease & Finance en Delta Development sluiten het eerste Light as a Service contract ter wereld. Delta koopt voor een vast bedrag per jaar ‘licht-uren’ en maakt LED Lease verantwoordelijk voor alle investeringen, onderhoud en zelfs de benodigde elektriciteit. William McDonough, meester van de Cradle-to-Cradle-gedachte, is enthousiast over de adoptie van deze kostenbesparende dienst.


Het innovatieve lichtcontract werd afgesloten voor het Cradle-to-cradle-paviljoen van de duurzame ontwikkeling Park 20|20 in Hoofddorp. Gijs de Rooij, LED Lease: “Wij zijn voor Delta een partner die hen alle zorg rondom energiezuinige verlichting uit handen neemt. Zij hebben zelf die expertise niet. LED Lease maakt het afnemen van licht-uren net zo gemakkelijk als het huren van een kopieermachine waarbij per kopie wordt afgerekend.”
Delta koopt geen lampen maar licht. LED Lease & Finance levert Delta een gespecificeerde lichtopbrengst (lux) gedurende 66 uur per week, voor een vast bedrag per jaar, inclusief armaturen, onderhoud, eventuele vervanging en elektriciteit. Voor elk uur dat het licht méér wordt gebruikt betaalt Delta een klein bedrag extra, en bij minder uren krijgt Delta een bedrag terug.

De nieuwe contractvorm, Light as a Service, of ook wel Pay per Lux, heeft veel voordelen voor de eindgebruiker. LED Lease zorgt dat de nieuwste technologieën – vaak LED, maar niet altijd – worden ingezet tegen de laagste lange-termijn kosten. De gebruiker hoeft niet te investeren en is verzekerd van kwaliteit en efficiënte verlichting die het altijd doet. Bij vervanging van TL of halogeenlampen wordt meteen een kostenverlaging gerealiseerd.

“Love it!”

In de ontwikkeling van de Light as a Service-dienst heeft LED Lease advies ingewonnen bij William McDonough, auteur van het visionaire boek “Cradle-to-cradle, remaking the way we make things”. McDonough, door het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine uitgeroepen tot ‘Held voor de planeet’, betuigt zijn steun aan LED Lease voor de innovatieve dienst. “Love it!”, feliciteert hij De Rooij na het tekenen van het contract.

“Het aanbieden van licht-uren in plaats van lampen sluit nauw aan bij de C2C filosofie van McDonough, en past ook helemaal in de visie van LED Lease,” aldus De Rooij, “Licht leveren als dienstverlening zit in ons DNA. Wij denken al in gebruikerskosten voor licht per uur per lux, in plaats van de prijs van een product.”

Bijkomend voordeel voor de afnemer van Light as a Service is dat LED Lease & Finance voor materialen én elektriciteitsgebruik verantwoordelijk blijft, en dus alle redenen heeft om daar zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Door gebruik van de nieuwste LED-technologie in combinatie met aanwezigheids- en lichtsensoren, staat het licht alleen aan als dat nodig is. Daarbij zijn de lampen C2C gecertificeerd en worden aan het einde van de contractperiode door LED Lease gerecycled. 




No comments:

Post a Comment