08 June 2011

Nieuwkomer LED Lease financiert met kapitaalkrachtig Ecover licht op afbetaling

Het Amsterdamse bedrijf LED Lease is een samenwerking aangegaan met de Ecover International groep om zijn innovatieve concept te financieren en internationaal uit te rollen. LED Lease levert ledlampen op afbetaling, onder andere bij Jamie Oliver’s restaurant Fifteen. De gebruiker hoeft alléén te betalen als de lampen het doen, waarmee dit bedrijf een unieke propositie heeft. Grote projecten bij ziekenhuizen en internationale expansie staan nu op de agenda.

Ecover is bekend als producent van ecologische was- en schoonmaakmiddelen. Het bedrijf investeert echter ook in andere duurzame technologieën, met name op het gebied van water en energie. De deelneming in LED Lease past in die portfolio. Gijs de Rooij, algemeen directeur van LED Lease: “Wij zijn voor Ecover International een strategische deelneming. Beide bedrijven proberen duurzame technologie sneller te laten doordringen in de markt, door nieuwe distributiekanalen te ontwikkelen. Ecover International benut onze led-kennis ook bij haar andere deelnemingen – in onder andere de Verenigde Arabische Emiraten – en haar netwerk staat open voor onze diensten en kennis.”

LED Lease levert zuinige verlichting van hoge kwaliteit van verschillende producenten. Een lease of koop op afbetaling biedt een sterke garantie op de beloofde lange levensduur van de lampen, en klanten hoeven niet te investeren. “Onze klanten mogen stoppen met betalen als lampen het niet meer doen, en daarin is LED Lease uniek. De klant betaalt de lampen af uit zijn besparingen,” aldus Bastiaan van der Giessen, financieel directeur van LED Lease. “In het eerste jaar hebben wij projecten opgeleverd bij onder andere Jamie Oliver’s restaurant Fifteen, het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Manhattan Hotel. Met de deelneming van Ecover International kunnen we onze activiteiten exponentieel opschalen.”

Banken aarzelden in dit vroege stadium over het financieren van het concept. Doordat de lampen onderdeel van een gebouw worden, is er sprake van ‘natrekking’ en zijn ze lastig apart te financieren. Op dit probleem zijn ook Philips en tientallen andere led-leveranciers gestuit.

Van der Giessen vertelt niet hoe veel geld Ecover International beschikbaar stelt, maar laat weten “...nu in staat te zijn een groot aantal ziekenhuizen te verduurzamen. We zijn behoorlijk trots dat zo’n serieuze partij ons één jaar na oprichting dit vertrouwen geeft.” Naast expansie in de Nederlandse markt zal LED Lease met Ecover International het led-leaseconcept internationaal uitrollen.

Amsterdam, 31 mei 2011


Persbericht uitgebracht door

LED Lease & Finance B.V.

Wibautstraat 129-6e verdieping

1091 GL Amsterdam

Kantoor: 020 – 330 6000

Voor verdere informatie:

Gijs de Rooij, 06-2279 1979

Bastiaan van der Giessen, 06-2279 1586

No comments:

Post a Comment