10 June 2011

DGBC: LED Lease wint Duurzame Innovator Pitch 2011

Bron: Dutch Green Building Council


LED Lease wint de Duurzame Innovator Pitch 2011 van de Dutch Green Building Council (DGBC). David Mozes, commercieel directeur van LED Lease ontving de cheque van 10.000 euro uit handen van DGBC-bestuurslid Annemarie van Doorn (ABN AMRO) en jurylid Rene Savelsberg van SET Venture Partners. De prijs werd uitgereikt tijdens de afsluiting van het Green Forum op vastgoedbeurs PROVADA 2011 in Amsterdam RAI. De Pitch werd gepresenteerd door Marga Hoek, directeur De Groene Zaak.

LED Lease

LED Lease is de eerste en enige onderneming in Nederland die een koop-op-afbetaling van LED verlichting aanbiedt. Veel aanbieders van LED hebben dit geprobeerd met banken op te zetten maar er is nog geen enkele bank die deze financiering ‘aankan’. De reden daarvoor is dat verlichting een “aard en nagelvast” onderdeel van een gebouw wordt en voor banken niet meer als onderpand kunnen dienen voor een financiering. LED Lease heeft een andere financier en financiering gevonden die het mogelijk maakt om zonder tussenkomst van een bank toch de investering in duurzame LED verlichting te kunnen ‘voorschieten’.

Blijvend effect

De tien innovaties op het gebied van duurzaam bouwen die aan deze derde editie van de Duurzame Innovator Pitch meededen, waren allemaal weer heel verschillend. Ze zijn beoordeeld op zes onderdelen: bijdrage aan duurzaamheid; niveau van innovatie; praktische toepasbaarheid; kansen voor opschaling; mogelijkheden voor navolging en de kwaliteit van de businesscase. Alleen startende ondernemingen of te verzelfstandigen onderdelen van grotere organisaties konden voorstellen indienen. Verder moesten ze een aantoonbaar blijvend positief effect op de gebouwde omgeving hebben. De beoordeling werd uitgevoerd door een vakkundige jury, onder leiding van Rene Savelsberg. Voorzitter Rob van Hattum van Science Centre Nemo moest helaas wegens ziekte verstek laten gaan.

Definitieve pitch

Alle deelnemende projecten zijn de hele duur van de beurs op de Green Market tentoongesteld. De definitieve pitch vond donderdag 9 juni plaats tussen 15.30 uur en 16.30 uur. De zes definitieve genomineerden moesten hun project verdedigen tegenover de jury, op de inmiddels bekende manier van het BBC-programma ‘Dragons Den’. De andere genomineerden waren: WarmBouwen, De Klimaatwand, De Mobiele Eenheden – reizend interieur voor kantoorruimten, The Next Generation – warmtepompen, en Linex – Clearline zonnedak.

Duurzame bijdrage

De DGBC begon de Duurzame Innovator Pitch in 2009 als aanmoedigingsprijs voor jonge organisaties die op innovatieve manier proberen een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland. Met de Pitch biedt de DGBC hen de kans hun duurzame innovatie bekend te maken aan de vastgoedsector. De tweede editie was opnieuw een doorslaand succes. De DGBCkijkt al met veel verwachting uit naar de innovatieve ideeën die tijdens de Duurzame Innovator Pitch 2011 voor het voetlicht gaan treden. Ondertussen dankt de DGBC alle deelnemende organisaties en wenst hen veel succes met de verdere ontwikkeling van hun producten. Ze zijn allemaal daadwerkelijke verwezenlijking waard.No comments:

Post a Comment