Pages

18 November 2010

Catch-up

Na een radiostilte van een paar maanden is het nu hoogstnodig om een paar updates te plaatsen op deze blog. Wat hebben wij met LED Lease allemaal gezien de laatste weken?

Het ruimteschip is geland

Philips heeft de nieuwe led bulb op de markt gebracht, de Master LEDbulb MV. Wij noemen hem "het ruimteschip". Een bulb die niet langer op een bulb lijkt, dat kunnen we met recht revolutionair noemen.

Hij geeft veel licht, een pluspunt. Maar hij wordt ook warm (ik brandde mijn vingers aan de verticale banen toen ik hem verwisselde). Zou dat van invloed zijn op de levensduur? Dat moet nog blijken natuurlijk.
Hij geeft in elk geval een gezellige warme kleur.
Het doosje vermeldt dat het om een 12 Watt lamp gaat. In onze meting verbruikte hij 14,6 Watt. Niet helemaal accuraat dus, maar hoe dan ook een enorme besparing voor wie zijn 60 Watt gloeilamp vervangt.
De powerfactor is lager dan van de bulbs die LED Lease nu in de lease opneemt: 0,7 (volgens het doosje) versus 0,86. Het interessante is dat tijdens onze metingen de powerfactor op liep. Hij begon lager op 0,65 maar liep in de loop van een halve dag op tot 0,85.

Volgende week zijn we weer bij Philips, dus dan zullen we eens vragen wat deze verandering veroorzaakt.
Vooralsnog zijn wij zeker niet negatief over het ruimteschip.

Duurzaam Inkopen Loont

Op uitnodiging van Ruud Koornstra en de VNG waren wij op het congres "Duurzaam Inkopen Loont!" in Zeist. Het was een interessante middag met verschillende sprekers en een informatiebeurs. Wij kregen een mooie poster en een standje. Wat bleek: veel gemeentes en gemeentelijke instellingen zijn actief bezig met verduurzamen. Dat wisten wij natuurlijk al, maar het blijft inspirerend om te horen welke stappen erg gezet worden. Wij kregen aanvragen van gemeentes, scholen en ziekenhuizen door het land en kunnen hopelijk binnenkort meer vertellen over nieuw gestarte projecten.


Samen spelen, samen delen

Dat leerde ik vroeger al op de peuterschool: het is leuker om samen te spelen en delen. Sinds onze oprichting werkt LED Lease samen met verschillende partijen: installateurs, resellers, duurzaamheidsplatforms, LED- en verlichtingsexperts, energiewinkels en -adviseurs, architecten, webshops, etcetera. De relaties groeien organisch; vaak vanuit het delen van kennis en expertise, of het uitvoeren van een eerste gezamenlijk project.

Steeds meer partijen vinden in ons een betrouwbare partner:
  • Een overleg met AgentschapNL, Questions & Answers en Uneto-VNI heeft tot nieuwe samenwerkingen geleid. Met een aantal innovatieve installateurs pakken wij LED projecten op
  • DMO Gemeente Amsterdam heeft ons in contact gebracht met verschillende zwembad en sportpark beheerders, met wie wij de mogelijke energie besparingen bekijken. Vochtigheid en warmte kan de levensduur van LED beïnvloeden, dus niet alle aanvragen zijn haalbaar. Maar we kunnen zeker slagen maken in de horeca en kleedkamers
  • Jan Meutzner gaf ons een uitgebreide rondleiding in de lichttrailer van de Uneto-VNI. Wij zijn zeer onder de indruk van deze rijdende school. Het schijnt dat hij opgedoekt wordt, maar hopelijk biedt zich er op tijd nog een koper?
  • Met de Milieudienst zijn we onze samenwerking vorm aan het geven. Waarschijnlijk dat LED Lease in de voorlichting en LED-educatie een rol kan spelen
  • Energieloket, Club van 30, Klimaatstraat Utrechtsestraat, Amsterdam Smart City werken samen om de retail in Amsterdam te verduurzamen. Geen eenvoudige opdracht, maar daardoor juist een aantrekkelijke uitdaging. De winkeliers besparen kosten en bouwen aan een groen imago

LED Lease in de spotlight

LED Lease stond uitgebreid in de schijnwerpers de afgelopen maanden. Het project bij Restaurant Fifteen heeft veel media aandacht gegenereerd in horeca- en verlichtingsvakbladen. Misset Horeca, Horeca Entree, en Restaurantkrant plaatsten een interview. Ook de Inside Information zal deze maand aandacht aan LED Lease en Fifteen besteden.
Vara's Vroege Vogels nam een uitgebreid radio verslag op van het indraaien van de eerste lamp. Dit viel samen met de Klimaatdag 10:10 waarop wereldwijd aandacht was voor energiebesparing. Sarriel Taus van Fifteen en Gijs de Rooij van LED Lease vulden een levendige reportage.
Ook BNR Nieuwsradio interviewde LED Lease over het leasen van energiezuinige ledverlichting. Trouw Groen! besteedde aandacht aan LED Lease, en het interview in Quote werd overgenomen door TechBusiness.

Alle interviews zijn terug te vinden op onze Facebook pagina.



No comments:

Post a Comment