21 April 2010

Bedrijfsleven geeft 1,3 miljard te veel uit aan elektriciteit voor licht

Bedrijfsleven geeft 1,3 miljard te veel uit aan elektriciteit voor licht

Nederlandse bedrijven en instellingen geven ruim 1,3 miljard euro te veel uit aan elektriciteit voor hun verlichting, die eenvoudig te besparen is met bestaande technieken. Nederlandse bedrijven en instellingen kunnen ongeveer de helft van de elektriciteit voor hun verlichting besparen, ruim 1,3 miljard euro per jaar. In de opwekking van die elektriciteit wordt dan ongeveer 6 miljoen ton CO2 minder uitgestoten. Dit berekent LED Lease op basis van gegevens van zijn klanten en van het CBS.

De meerderheid van de bedrijven en instellingen maakt in kantoorruimtes, fabrieken en bedrijfshallen nog gebruik van TL-buizen. Een vergelijkbare buis gebaseerd op LED (Light Emitting Diode) gebruikt tot 60% minder elektriciteit. Bedrijven durven de investering niet aan omdat de kwaliteit van sommige ledlampen tekort schiet en de lampen vrij duur zijn. Daarmee laten ze de kans liggen voor een aanzienlijke besparing en een vermindering van hun milieubelasting. De nieuwste LED-producten hebben daarbij een betere kleurweergave dan de beste conventionele TL-buis.

LED Lease (www.ledlease.com) lanceert als eerste onderneming ter wereld aan grootverbruikers van licht [parkeergarages, ziekenhuizen, hotels, scholen, fabrieken] een model om met LED verlichting meteen (zonder investering), gegarandeerd (zonder risico) geld én CO2 besparingen te realiseren.

No comments:

Post a Comment